Delima Plus GSC

Kelebihan Kandungan Delima, Anggur Merah (GS) dan Kolestrum (C).


FAKTA DELIMA

Delima digelar `super fruit` mengandungi antioksidan yang unggul diterajui asid ellagik yang berupaya melindungi kalenjar prostat, payu dara, organ paru-paru dan jantung.

Boleh menghalang pembentukan plaque yang melonggok dalam salur darah arteri, mengurangkan aras LDL atau kolesterol jahat, mencegah kemerosotan rawan dan melambatkan proses degenerasi sistem saraf dan otak.

Delima digelar `superfruit` mengandungi antioksidan yang unggul diterajui oleh asid ellagik yang berupaya melindungi kalenjar prostat, payu dara, organ paru-paru dan jantung atau sistem kardiovaskular. Kajian menunjukan delima boleh memusnahkan sel kanser payu dara tanpa memudaratkan sel sihat dan menghalang sel kanser payu dara membentuk.

Kajian keatas tikus makmal menunjukan delima merencat pembentukan kanser paru-paru, melambatkan pertumbuhan kanser prostat. Dalam kajian yang melibatkan 50 pesakit kanser prostat, pengambilan delima menstabilkan aras PSA.

Pengambilan delima boleh menghalang pembentukan plaque daripada melonggok dalam salurdarah arteri, mengurangkan aras LDL atau kolesterol jahat dan meningkatkan aras HDL atau kolesterol baik. Delima boleh menurunkan tekanan sistolik sehingga 5 peratus. Fakta ini amat membantu dalam pengawalan penyakit jantung atau sistem kardiovaskular.

Kajian juga menunjukan delima boleh mencegah dan melambatkan penyakit nyayuk atau penyakit Alzheimer. Dalam satu kajian tikus yang dibiak untuk mengalami penyakit Alzheimer telah diberi delima dan didapati plaque amiloid dalam otak tikus itu kurang dan melaksanakan tugas minda lebih cergas berbanding tkus kawalan.

Beberapa kajian menunjukan delima boleh mengurangkan pembentukan plaque gigi, mencegah kemerosotan rawan dan menghalang radang sendi. Pengambilan delima oleh ibu mengandung boleh melindungi otak neonate daripada rosak selepas tercedera.

FAKTA ANGGUR MERAH

Mengandungi antioksidan yang poten daripada poliphenol dimana kajian mendapati biji anggur boleh melegakan kelainan ketakcukupan vena dan kerapuhan kapilari darah. Boleh memperbaiki penglihatan malam, membantu melindungi kulit cetusan pendedahan matahari, memecahkan lemak tersembunyi dan melindungi badan daripada penuan pramatang.

Biji anggur merah mengandungi antioksidan yang poten daripada kumpulan polyphenol dimana kajian secara umumnya mendapati ekstrak biji anggur boleh melegakan kelainan ketakcukupan vena dan kerapuhan kapilari darah dan retinopati diabetes dan degenerasi macular.

Boleh menghalang proses inflamasi, mengawal kelikatan darah dan dapat melancarkan pengaliran darah. Polyphenol biji anggur boleh memperbaiki penglihatan malam dan boleh melegakan pesakit hipertensi yang peka garam.

Antioksidan polyphenol dalam biji anggur boleh membantu melindungi daripada kanser kulit cetusan pendedahan matahari, boleh melegakan chloasma atau hipermelanosis perolehan dan juga melindungi badan daripada penuaan pramatang.

FAKTA KOLOSTRUM

Kolostrum kaya dengan perisian semulajadi daripada dua faktur utamanya iaitu faktur imun dan faktur pertumbuhan atau penyembuhan yang berupaya meningkatkan dan mengimbangi sistem imuniti badan, melawan jangkitan kuman dan kesan bahan toksik.

Memperbaiki nisbah berat otot dan lemak badan, mengimbangi aras gula dan tekanan darah, melegakan kemurungan dan memperbaiki mood, membantu menyihatkan sendi,rawan,otot dan menyegarkan kulit.

Menggalakan flora usus sihat, mempercepatkan pemulihan kecederaan dan meningkatkan keupayaan dan stamina.

Kolostrum adalah susu 3 hari pertama atau susu awal lembu yang kaya dengan faktur imun seperti IgG, IgM, IgE, IgD, IgA, PRP, laktoferin, limfokin,citokin atau interleukin dan kaya dengan faktur pertumbuhan atau dikenali juga sebagai faktur penyembuhan seperti Egf ,Tgf A dan B, Igf 1 dan 2 , Pdgf , nerve f dsb.

Kolostrum juga kaya dengan faktur nutrien lain seperti mineral, vitamin, enzim dan asid amino. Dengan perisian semulajadi faktur-faktur tadi kolostrum berupaya meningkat sistem daya tahan badan dengan menghalang jangkitan kuman seperti virus, bakteria,fungus dan juga kesan toksik kepada badan .

PRP membantu sistem imuniti yang lemah, dapat mengimbangi sistem imun yang `overactive`, daripada penyakit autoimun, dan dapat mengurangkan reaksi alahan atau allergik.

Dengan 2 faktur utama bersama dengan nutrien yang ada pada kolostrum ianya boleh meningkatkan keupayaan dan stamina , mempercepatkan penyembuhan luka atau kecederaan dan ulcer daripada penyakit.

Kolostrum boleh membantu memperbaiki nisbah berat otot dan lemak badan ,meningkat dan membina otot tanpa lemak serta membakar lemak untuk tenaga.

Kolostrum boleh mengawal atur atau mengimbangi aras tekanan darah, gula darah dan mampu mengurangkan aras kolesterol darah. Kolostrum boleh membantu pesakit yang diambang gejala kearah penyakit sindrom metabolik.

Kolostrum boleh melegakan kemurungan dan memperbaiki mood bawah tekanan. Ianya mengandungi glycoprotein yang boleh meningkat aktiviti serotonin dalam otak dan mengurangkan kepekatan kortisol ,dengan itu boleh meningkatkan tumpuan dan aktiviti untuk kemajuan minda.

Kolostrum menggalakan flora usus sihat , membantu menyihatkan sendi dan rawan, menyegarkan otot dan menghaluskan kulit.

IKHSAN DARIPADA; DR HADI, PERUNDING WAIMII HEALTH.Jangan tunggu lagi...pesan Cocoa Minda Al Hadi anda. Ikuti arahan bayaran dan penghantaran. Minuman sedap dan mujarab, amalkan setiap hari....
Anda akan merasai perbezaannya.