Coco Minda Al Hadi

Kelebihan DHA dan Astaxantin.

DHA

Docosahexaenoic acid atau DHA adalah kompenan utama dalam air mani, fosfolipid otak dan mata. DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung dengan cara mengurangkan aras trigliserid darah.

Aras DHA yang rendah menyebabkan aras serotonin otak berkurangan dan telah dikaitkan dengan ` Attention Deficit Hyperactivity Disorder `, penyakit Alzheimer atau nyanyuk dan kemurungan.

Dalam otak, kekurangan DHA dikaitkan dengan kemerosotan kognitif atau daya fikir, peningkatan kematian sel saraf dan kemurungan. Kajian saintifik mendapati yang DHA mengurangkan plaque amiloid didalam penyakit Alzheimer dan merencat pertumbuhan sel colon karsinoma manusia.

Wanita hamil yang mengambil DHA dikaitkan dengan kawalan emosi yang baik daripada ibu yang mengandung dan peningkatan ketajaman ingatan dan penglihatan kepada bayi atau anaknya. Pembentukan retina mata, ketajaman penglihatan dan minda terjejas sekiranya aras DHA dalam darah tidak memadai.

Tambahan pengambilan DHA dalam pemakanan boleh membantu individu yang mempunyai sejarah penyakit jantung, bayi pramatang dan untuk membantu kemajuan minda yang sihat terutama dikalangan kannak-kanak.

ASTAXANTIN

Astaxantin adalah antioksidan semulajadi yang unggul daripada hidupan laut yang berupaya meningkatkan sistem daya tahan badan dengan cara menambah bilangan sel pembuat antibodi, melindungi sel daripada kerosakaan oksidatif, meningkatkan kekuatan dan stamina, melegakan tekanan atau stress dan membantu penyakit saraf Alzheimer.

Astaxantin boleh melegakan gejala pesakit gastritis cetusan H.pylori. Menghalang pencetusan kanser sel lidah,mulut,usus besar, pundi rahim dan payu dara. Merencat perioksidasi lipid yang mengakibatkan plaque dan seterusnya mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular.

Kajian ada menunjukan astaxantin boleh mengurangkan pembentukan sel yang tidak normal pada hati.

Astaxantin boleh melindungi mata dan kulit daripada kerosakan oleh pancaran UVA dan UVB.

Keunikan astaxantin yang boleh melepasi atau menyeberangi `barrier` otak dan mata dengan mudah menunjukan keistimewaannya membantu fungsi otak dan mata dengan berkesan.

IKHSAN DARIPADA; DR HADI, PERUNDING WAIMII HEALTH.

Jangan tunggu lagi...pesan Cocoa Minda Al Hadi anda. Ikuti arahan bayaran dan penghantaran. Minuman sedap dan mujarab, amalkan setiap hari....
Anda akan merasai perbezaannya.