Rawatan Kulit Wajah Mengawal / Menghilangkan Jerawat.

Majoriti jerawat yang timbul adalah disebabkan masalah jangkitan bakteria di dalam liang peluh dan minyak di kulit wajah. Menggunakan pencuci muka dengan cara yang baik dan rawatan jangkitan kulit awal boleh mengawal masalah jerawat dari menjadi kronik.
Neoceuticals Clarifying Facial Cleanser, Mupirocin Ointment

Neoceuticals -Clarifying Facial Cleanser (200ml).

Ciri produk:
Pencuci kulit muka tanpa sabun mengandungi Triclosan untuk mengurangkan bakteria ber masalah di muka dan kulit. Ia juga mengandungi gluconolactone 4% , yang membuang lapisan kulit mati/tua dan membuka liang minyak tersumbat tanpa mengganggu lapisan lipid kulit yang sedia ada. Ia juga mengandungi antioksidan sambil melembab dan melindungi kulit. Sesui untuk kulit berminyak untuk mereka yang mempunyai masalah menghilangkan jerawat.

Cara guna:
Cuci dan urut di kulit yang basah. Bilas dengan air selepas mencuci.

Amaran:
Untuk kegunaan luar sahaja. Cuci mata dengan air yang banyak jika terkena bahan pencuci. Berjumpa doktor kalau kulit merah atau gatal selepas mengunakan produk.


Mupirocin ointment (5mg).

Ciri produk:
Sebagai obat jerawat dengan cara rawatan pada jangkitan bakteria kulit di peringkat awal dari merebak menjadi parut jerawat yang teruk.

Cara guna:
Sapu nipis di atas jerawat muda dua atau tiga kali sekali.

Amaran:
Untuk rawatan kulit luar sahaja. Jauhi kulit yang luka dan mata. Jika mengandung atau mengidap sakit buah pinggang minta nasihat dari pakar perubatan. Berjumpa doktor jika alahan atau jangkitan kulit berpanjangan lebih 10 hari.


Harga (Jerawat Set 1).

RM118.00.
Promosi Online: RM 109.00.00 (penghantaran percuma)

Sila ke Seri Anggerik E-Shop untuk memesan set.